DIYHakenHandwerken

Bloemen haken

Een tijd terug kreeg ik van mijn moeder een boek met allemaal patroontjes om bloemen te haken en te breien. Hartstikke leuk natuurlijk! Ik hou namelijk erg van bloemen.

Het boek heet 100 bloemen om te haken en te breien en is van Lesley Stanfield. Het is geschikt voor ieder niveau. De patronen zijn namelijk ingedeeld per moeilijkheidsgraad. Je kunt kiezen uit makkelijk, gemiddeld of moeilijk. Dus of je nou een beginner bent of een gevorderde handwerkster, voor iedereen staat er wel wat leuks in. Voor de echte beginner staat er ook een handige uitleg aan het begin van het boek over de verschillende haak- en breisteken en de symbolen die daarbij horen.

Het leuke aan dit boek vind ik dat er zó veel leuke patronen in staan. Ik kon haast niet kiezen waar ik moest beginnen. En naast bloemen staan er ook patronen in van blaadjes, eikels, vlinders, een lieveheersbeestje en bijen. Dus als je wilt kun je een complete bloemenweide maken met alles erop en eraan.

 

Mijn gehaakte bloemen

Een lieve vriendin van me vond de bloemen ook erg leuk en zei dat ze wel graag wat gehaakte bloemen voor haar verjaardag wilde. Dus ik ging aan de slag en dit was het resultaat:


Gehaakte narcis

Gehaakte lavendel

Gehaakte bloem

Gehaakte bloem

Gehaakte bloem

Gehaakte bloemen

Gehaakte roos

 

Ze was erg blij met de gehaakte bloemen! Ik vind ze zelf ook superleuk geworden, dus ik ben zeker van plan om ook nog wat voor mezelf te gaan haken. Ik vind vooral de fuchsia en het lelietje-van-dalen heel leuk, dus die ga ik zeker nog een keer maken. Maar er staat nog meer op mijn lijstje. Zo wil ik het driekleurig viooltje, de pioenroos en de kersen nog maken.

 

Wat kun je doen met gebreide en gehaakte bloemen?

Bloemen haken en breien is natuurlijk leuk. Maar als je er een stuk of wat hebt liggen, wat doe je er dan mee? Het lijkt mij heel leuk om een complete bos bloemen bij elkaar te haken en te breien. Maar het kan ook heel simpel. Gebruik bijvoorbeeld een bloemetje om een cadeauverpakking mee op te fleuren. Of maak er een leuke sleutelhanger van. Het is ook leuk om een kledingstuk of een tas te versieren met een leuke bloem. Vooral als het een zelfgemaakt kledingstuk is natuurlijk. Er zijn dus mogelijkheden genoeg. Dit is echt een leuk boek om in de kast te hebben staan voor als je af en toe een klein projectje wilt maken.

3 thoughts on “Bloemen haken

Leave a Reply

Your email address will not be published.