DIYHakenHandwerken

Leuke dingen haken voor baby’s

Ik heb de afgelopen tijd weer lekkker wat haakprojecten afgemaakt. Dat werd ook wel tijd, want ik heb altijd allerlei dingen liggen die half af zijn en ondertussen begin ik gerust weer aan een nieuw project. Het doorlopende thema is in dit geval ‘haken voor baby’s’, aangezien grote zus zwanger is.

 

Gehaakte babydeken

Dit is een babydeken die ik voor mijn zus en haar vriend heb gehaakt. Het is eigenlijk gewoon een grote granny square, maar dan heel groot en met een leuk randje eromheen. Het randje is heel makkelijk, maar voor de zekerheid vind je hier de beschrijving. Ik gebruikte Double Knit Special van Stylecraft.

Gehaakte babydeken gratis patroon

 

Gehaakt knuffeldoekje

Ik heb ook een knuffeldoekje gemaakt. Het was bedoeld als schaap, maar het lijkt uiteindelijk meer op een beertje. Het patroon heb ik helaas niet meer.

Knuffeldoekje schaap beertje

 

Gehaakt babymutsje met vlinder

Voor mijn ex-schoonzus had ik dit mutsje gehaakt. Eigenlijk hoorde er een bloem op, maar aangezien ze gek is op vlinders lag dit voor de hand.

Het patroon van het mutsje vind je hier. Voor de vlinder heb ik dit patroon gebruikt. Zowel het mutsje als de vlinder heb ik gemaakt met het garen van Stylecraft.

Gehaakt babymutjse vlinder

Babymutsje met vlinder haken voor baby's

 

Mobile met gehaakte schaapjes

Het topstuk van mijn haakprojecten is toch wel deze mobile. Deze was ook weer voor mijn zus. Ik ben er stiekem behoorlijk trots op. Hij is echt goed gelukt.

Schaapjes mobile haken voor baby's
Hieronder de schaapjes voordat ik ze aan de ring vastmaakte. Ik vind ze zó schattig!

Gehaakte schaapjes gratis patroon

Voor de kleine schaapjes heb ik dit patroon gebruikt. Ik heb ze gemaakt met garen van de Hema, met haaknaald 3. Voor het grote schaap heb ik precies hetzelfde patroon gebruikt, maar dan met dikker garen (Phildar Partner 6) met haaknaald 6. Voor de wolkjes (ook met het Hema-garen) heb ik dit patroon gebruikt. En hier vind je het patroon van de sterretjes. Die heb ik gemaakt met katoen van Catania.

Gehaakt schaapje

Twee gehaakte schaapjes

Schaapmobile 2

Ik heb hetzelfde patroon ook gebruikt voor een groot schaap. Deze knuffel is ook te zien op de foto van het ledikantje.

Gehaakt schaap gratis patroon
Hier heb ik me qua handwerken de laatste tijd dus mee bezig gehouden. Al die schattige dingen haken voor baby’s is erg leuk om te doen.

Ik heb dus weer aardig wat haakwerkjes afgerond. Op naar het volgende project!

5 thoughts on “Leuke dingen haken voor baby’s

  1. Leuk om te maken en nóg leuker om te krijgen. Die schapen zijn super: ze lijken te lachen 🙂
    Groetjes Kakel

    1. In het begin is dat inderdaad lastig. Er zijn op het internet wel lijstjes te vinden met vertalingen. Dat is zeker wennen, maar nu ik vaker Engelse haakpatronen gebruik merk ik dat het me nauwelijks meer moeite kost.

Leave a Reply

Your email address will not be published.