DIYHakenHandwerken

Gehaakte babydeken: The Midwife Blanket

De tweede gehaakte babydeken voor mijn zus is een feit. Ik heb het patroon The Midwife Blanket gebruikt. Helaas was hij niet op tijd af. Of eigenlijk is dat niet helemaal waar. De baby was gewoon veel te vroeg! Het is wel een schatje hoor, dat kleine hummeltje. En nu heeft ze een extra deken om onder te liggen. En toen ik hem kwam brengen, heeft ze als dank op mijn broek gepoept.

Ik heb de deken (net als de vorige) gemaakt met Double Knit Special van Stylecraft. Ik vind dit een heerlijk garen. Het is lekker zacht en haakt erg prettig. En er zijn zó veel mooie kleuren verkrijgbaar. Ik word er soms helemaal hebberig van.

 

The Midwife Blanket: het patroon

Het patroon van deze deken heet The Midwife Blanket en het was erg leuk om te haken. Als je de eerste rijen eenmaal gedaan hebt, kun je vrijwel gedachteloos doorhaken. Dat is ook wel eens fijn, een patroon waarbij je niet zo hoeft na te denken. En het resultaat is super. Ik vind het patroontje er zo schattig uitzien!

Het patroon is gemaakt door Rebecca van de site Little Monkeys Crochet. Ze heeft het patroon gebaseerd op een dekentje uit de serie Call the Midwife en het is een doorslaand succes. Ik kom de deken vaak tegen op de sociale media en op verschillende blogs. Dat snap ik wel, want hij is gewoon heel erg mooi.

Het oorspronkelijke patroon is Engels, maar het is ook vertaald naar het Nederlands.

 

gehaakte babydeken call the midwife

Gehaakte babydeken call the midwife

Gehaakte babydeken call the midwife

gehaakte babydeken call the midwife

 

Wat vind jij van The Midwife Blanket? Heb je deze deken ook al gemaakt? Of ben je dat nog van plan? Laat het weten in de reacties! Ik ben natuurlijk erg benieuwd naar jullie creaties. Zit je op Instagram? Tag me dan (@helmahaakt) om je deken te showen of gebruik de hashtag #themidwifeblanket of #callthemidwifeblanket. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.