DIYHakenHandwerken

De afgelopen week: bloemen, schaapjes en slingers

Even een overzichtje van mijn bezigheden de afgelopen dagen. Ik deed niet veel bijzonders hoor. Ik was een extra dagje vrij en dat betekent vooral een extra dagje relaxen. Zo keek ik het einde van House of Cards. Iedereen was heel enthousiast over deze serie, maar ik begon er steeds maar niet aan. Het trok me gewoon niet zo. Maar ik waagde me er toch aan en vervolgens keek ik binnen twee weken alle vier de seizoenen. Oeps… En dan? Wat kijk je na House of Cards? Een collega had het gehad over Homeland, dus daar ben ik nu mee bezig. Ook weer spannend!

 

Gehaakte sleutelhangers

Verder ben ik lekker creatief bezig geweest. Zo haakte ik weer een schaapje. Ik heb deze schaapjes al eerder gehaakt, voor de mobile voor mijn zus. Ik vind ze zo schattig dat ik nu voor mezelf een sleutelhanger heb gemaakt.

Schaap haken

En het is eindelijk lente! Ik heb de lentevibes nog niet echt te pakken hoor. Het moet eerst gewoon écht eens wat warmer worden. Ik verlang naar mijn zomerjas, naar blote armen en luchtige jurkjes. Maar ja, nog even geduld… Dus om in de lentestemming te komen, haakte ik een paar bloemetjes uit het boek 100 bloemen om te haken en te breien. Ik heb al eerder bloemen gebreid uit dit boek. Deze keer maakte ik deze fuchsiasleutelhanger.

Fuchsia haken

Fuchsia haken
En ik maakte ook een narcisje.

Gehaakte narcis

Ik kreeg ook nog eens leuke tulpen van mijn moeder om mijn huis mee op te fleuren.

Tulpen

Het vervolg op de breitutorial

Ik breide verder aan de sok voor deel 2 van de breitutorial. Ik vind de kleur van de wol niet zo geweldig. Op het plaatje van de webshop leek het knalrood en dat vind ik een fantastische kleur, vandaar dat ik deze wol natuurlijk gelijk wilde hebben. Maar het is een soort van oranjeroze. Jullie begrijpen mijn teleurstelling. Maar ik had geen zin om het terug te sturen en om er toch nog een positieve draai aan te geven, besloot ik het dus maar te gebruiken voor de tutorial. Het is namelijk lekker dik garen met een heldere kleur waardoor alles heel goed zichtbaar is.

Hiel breien sok

Gehaakte slinger

Ik heb niet alleen maar bloemen en sokken gehaakt en gebreid. Ik maakte ook deze supervrolijke gehaakte slinger af. Ik heb hem gemaakt samen met mijn moeder. We hebben allebei gewerkt aan de vlaggetjes en uiteindelijk heb ik ze allemaal aan elkaar gezet.

gehaakte slinger
Ik hing hem aan het superlelijke systeemplafond van mijn slaapkamer:

Gehaakte slinger
Verder deed ik weinig bijzonders deze week. En jullie? Met welke haak- en breiprojecten houden jullie je bezig?

2 thoughts on “De afgelopen week: bloemen, schaapjes en slingers

Leave a Reply

Your email address will not be published.