BreienHandwerken

Sokkenmanie

Ik houd zo van sokkenwol. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Al die mooie kleurtjes. Ik heb altijd veel meer sokkenwol op voorraad dan dat ik op kan maken, omdat ik een leuke bol sokkenwol gewoon niet kan laten liggen. Maar laatst zei ik tegen mezelf: ‘Ik koop geen sokkenwol meer, want ik moet maar eens wat opmaken.’ Dat ik een tijdje geen sokkenwol meer zou kopen, zorgde uiteraard voor een licht gevoel van ongemak. Dus toen ben ik maar aan het breien gegaan, met het idee dat als ik straks in oktober weer naar de brei- en haakdagen in Zwolle ga, ik weer flink wat nieuwe wolletjes kan kopen. Vooralsnog is er alvast een gaatje geslagen in mijn voorraad. Tussendoor brei en haak ik natuurlijk ook graag eens iets anders dan sokken. Het is immers nog geen oktober. 😉

Als eerste maakte ik deze sokken voor de verjaardag van mijn zus.

Gebreide sokken

En deze paarse sokkenwol van Online had ik al een behoorlijke tijd liggen. Eindelijk maar eens op de pennen gezet!

Paarse sokkenwol

Paarse sokken

Paarse sokkenwol

Paarse sokken

Ik ben blij dat de sokken zo mooi gelijk zijn geworden! (En ja, dat zijn de tenen van mijn vriend op de laatste foto.)

En dan deze regenboogwol van Opal. Ik was er gelijk verliefd op toen ik hem zag liggen. En ik heb hem ook een tijdje laten liggen thuis, omdat ik het zo mooi vond om naar te kijken. Maar uiteindelijk is ook deze bol veranderd in een paar sokken. Het was echt heel leuk om mee te breien, vanwege al die kleurtjes die door je vingers gaan.

 

Regenboogwol

Regenboogwol

Regenboogsokken

Regenboogsokken

Deze twee sokken zijn niet gelijk geworden, maar dat geeft het juist wel een speels effect vind ik.

Ik moet toegeven dat ik uiteindelijk de mist in ben gegaan, want ik heb tóch nog een bol regenboogwol gekocht. Mijn bonusdochter vond deze sokken heel mooi en vroeg of ik voor haar een paar sokken wilde breien met dezelfde kleuren. Het restant dat ik over had was niet genoeg voor een paar sokken van maat 33. Dus toen heb ik een extra bol gekocht. Van de kindersokken heb ik nog geen foto’s gemaakt. Die komen vast later nog een keer.

Zo heb ik dus weer wat bollen wol weggewerkt, maar ook nog aardig wat te gaan.

2 thoughts on “Sokkenmanie

  1. Hahahahaha…leuk geschreven
    Sokken van vriend mis ik dus.
    Wat nou hij met blote voeten?
    Heb je nog niet voor hem jou zelfgebreide sokken?

Leave a Reply

Your email address will not be published.