BreienDIYHakenHandwerken

Brei- en haakdagen in Zwolle

Zaterdag 21 oktober ging ik samen met mijn moeder naar de brei- en haakdagen in de IJsselhallen in Zwolle. We gaan elk jaar naar deze beurs en naar de handwerkbeurs. Het is altijd weer superleuk om al die mooie garens en bijzondere creaties te zien. En het is nog leuker om veel garen in te slaan natuurlijk.

Brei- en haakdagen

Ik had een paar dingen in mijn hoofd om te kopen, zoals sokkenwol (goh…!) en garen voor een tuniek. Eerst besloten we om maar eens even rustig rond te kijken. De indeling was namelijk iets anders dan we gewend waren. Wat opviel, was hoeveel bijzondere handgeverfde garens er te koop waren! Echt prachtig om te zien.

Mijn Wolletjes

Gelijk bij de ingang van de beurs stond de kraam van Mijn Wolletjes met mooi katoen. Vol enthousiasme werd ons verteld hoe mooi en zacht het garen was. Het voelde inderdaad heerlijk aan, maar we besloten om toch nog even rond te kijken voordat we wat gingen kopen. Maar uiteindelijk gingen we toch weer terug en kocht ik 6 bollen Nako Estiva.

Nako Estiva

Het garen is inderdaad echt heerlijk zacht. Het is een mengsel van katoen en bamboe en is daarom lekker licht van gewicht. En er zitten veel meters op een bol! Ook altijd fijn. Ik wil dit garen gaan gebruiken om een tuniek te breien. Het zal wellicht nog even duren voor ik hieraan ga beginnen, maar als het zover is, zien jullie het vanzelf.

Nako Estiva

Nako Estiva

Naoko Estiva

Verder loop ik nogal achter met de Scheepjes Whirl-hype. Zo ongeveer iedereen heeft hier al omslagdoeken van gehaakt en gebreid, lijkt het wel. Ik vond het natuurlijk ook een erg mooi garen, maar ik kon de juiste kleur nog niet vinden. Ik zocht namelijk de regenboogversie, maar de plaatselijke wolwinkel had die kleur er niet bij zitten helaas. Op de brei- en haakdagen hoopte ik het toch wel te kunnen vinden. En dat was inderdaad zo! Ik vind het echt prachtig en ben nog aan het bedenken wat ik er precies van ga maken.

Scheepjes Whirl

Scheepjes Whirl Jumpin' Jelly

Verder heb ik mezelf overtroffen door maar één bol sokkenwol te kopen! Je zou je haast afvragen of ik ziek was, maar nee, niks aan de hand. Het knullige is dat het ook nog eens een zelfde bol sokkenwol is als die ik eerder al had gekocht. Maar ik vond het zulke mooie kleurtjes, dat ik hem gewoon nog eens wilde hebben.

Opal Surprise

Ik breide van deze wol al eerder een paar sokken. De dochter van mijn vriend had gevraagd of ik voor haar ook regenboogsokken kon breien. Dus toen bestelde ik online nog een bol. Het resultaat zie je hieronder.

Opal Surprise Sokkenwol

Toen ik bij de kraam van de Breiwinkel, waar ik de eerste keer ook deze sokkenwol kocht, wéér deze kleur zag liggen, moest ik hem gewoon voor de derde keer kopen. Regenboogkleurtjes zijn gewoon zo tof! Op de foto hieronder zie je een omslagdoek die gehaakt is met Opal Surprise. Ik vind hem echt prachtig! Er gaan vier bollen garen in. 

Breiwinkel

Tot zover mijn buit op de brei- en haakdagen. Het was een gezellig dagje samen met mijn moeder. We hebben lekker gekletst en ik heb weer genoeg garen om een tijdje vooruit te kunnen. Dat had ik natuurlijk al, maar een mens kan nooit genoeg garen hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published.