DIYHakenHandwerken

Sophie’s Universe

Een tijdje terug ben ik begonnen aan een prachtig project: Sophie’s Universe. Het is een patroon dat veel voorbijkomt in de haakwereld, dus jullie hebben het vast wel eens eerder gezien. Dit patroon is ontworpen door Dedri en het is echt een schitterende deken. Sophie’s Universe stond al een tijdje op mijn to do list en toen ik – een tijd terug alweer – op de brei- en haakdagen in Zwolle was, besloot ik om een voorraadje garen in te slaan voor deze deken.

Ik vind het met dit soort projecten best moeilijk om zelf kleuren uit te zoeken. Daarom besloot ik om grotendeels de kleuren aan te houden die Dedri al samengesteld had. Ik heb er later een paar kleuren aan toegevoegd.

De deken haak ik met Colour Crafter van Scheepjes. Ik vind dit garen erg fijn om mee te haken en het is lekker zacht. Ik ben al een aardig eind op weg en hieronder staan de foto’s van de deken tot nu toe. Als Sophie verder af is, zal ik weer nieuwe foto’s plaatsen. Ik ben ook van plan om de deken wat groter te maken dan het origineel. Als dat lukt, zal ik proberen uit te schrijven wat ik gedaan heb, zodat anderen er misschien ook nog wat aan hebben.

Dit is zo’n leuk project om aan te werken! Het verveelt geen moment omdat je elke toer weer andere dingen doet. Het patroon zit heel vernuftig in elkaar en ook dat maakt het interessant en superleuk om te doen.

Overigens vind je het Nederlandse patroon hier.

Sophie's Universe

Sophie's Universe

Sophie's Universe

Sophie's Universe

Sophie's Universe

Sophie's Universe

Sophie's Universe

Sophie's Universe

Sophie's Universe

Sophie's Universe

Sophie's Universe

 

4 thoughts on “Sophie’s Universe

    1. Dank je! In de volgende toer haak ik de afhechtdraden als het ware een paar steken mee, en knip ze dan af. En anders werk ik ze met een kleinere maat haaknaald weg aan de achterkant van het werk. Ik doe het meestal na elke toer, want als ik aan het eind al die draden nog weg zou moeten werken… Daar heb ik niet zo’n zin in haha.

    1. Thank you so much! It’s such a wonderful pattern! Thank you for your beautiful design!

Leave a Reply

Your email address will not be published.